eHealth Convention

Blockchain in de zorg, concrete toepassingen

14:35 30 minutes presentation Studio
Eelke Toonstra MedicitNicky Hekster Moderator

Verwachtingen zijn hooggespannen rondom blockchaintechnologie. Een van de mogelijke toepassingen hiervan in de zorg is een gedeeld platform met decentrale patiëntgegevens zonder daarbij compromissen te doen aan de privacy en beveiliging van deze waardevolle data. Privacy, het delen van data en interoperabiliteit zijn steekwoorden bij deze techniek. Eelke Toonstra geeft een overzicht van de mogelijkheden (en valkuilen) en concrete toepassingen van blockchaintechnologie bij het beschikbaar stellen van patiëntgegevens in een persoonlijke gezondheidsomgeving voor zowel patiënt als behandelaar.

Onlangs is het artikel Zo werkt blockchain in de zorg van Eelke Toonstra gepubliceerd op Emerce.nl.

Eelke Toonstra

Eelke Toonstra

Medicit

Na zijn studie Medisch- Technische Informatica aan de Universiteit Utrecht en een MBA opleiding in Madison Wisconsin (USA) heeft Eelke Toonstra diverse functies en rollen bekleed in de gezondheidszorg. Hierin stond en staat de rol van bruggenbouwer tussen patiënt en behandelaar altijd centraal. Vanuit deze ervaring heeft hij de onderneming Medicit opgericht met als doel de patiënt centraal te zetten in het zorgproces en deze samen met de behandelaar op een veilige manier toegang te geven tot een persoonlijke gezondheidsomgeving.

Nicky Hekster

Nicky Hekster

Moderator

Na ruim 10 jaar als technical leader Healthcare & Life Sciences bij IBM Benelux, werkt Nicky Hekster nu internationaal voor IBM Watson Health. Hierbij concentreert hij zich op toepassingen, conceptie, ontwerp en validatie van oplossingen om uitdagingen in de gezondheidszorg te slechten. Naast e-health en Big Data, is hij een expert op het gebied van het toepassen van IBM’s Watson technologie op gezondheid, gezondheidszorg en levenswetenschappen.
Van 2010 tot 2014 was hij voorzitter van IHE Nederland (Integrating the Healthcare Enterprise). Daarnaast is hij lid van de werkgroep Standaardisatie van de OIZ, de belangenvereniging van ICT bedrijven in de zorg. Verder is hij lid van de redactieraad van het (web)magazine ICT&health.

Gelijktijdige sessies