eHealth Convention

Help, de patiënt beslist!

16:00 30 minutes presentation IJzaal
Michiel Hageman PATIENT+Mieke Klerkx Bernhoven

Mieke Klerkx en Michiel Hageman vertellen over de online keuzehulpen die voor veel voorkomende diagnoses zijn ontwikkeld. In een paar stappen krijgen patiënten informatie over de diagnose en de voor- en nadelen van verschillende behandelopties. Met de uitkomst van de keuzehulp nemen arts en patiënt samen een besluit over de behandeling. Het resultaat is minder keuzestress, kostenefficiënte diagnostiek en behandeling en meer tevreden patiënten. Mieke gaat specifiek in op hoe de online keuzehulpen worden ingezet door ziekenhuis Bernhoven en wat de ervaringen van patiënten en zijn.

Michiel Hageman

Michiel Hageman

PATIENT+

Michiel Hageman ontdekte de kracht van samen beslissen en het belang van keuzehulpen toen hij als arts-onderzoek aan Harvard Medical School werkte. Dit resulteerde in zijn proefschrift en de oprichting van PATIENT+. Gedurende zijn opleiding tot orthopedisch specialist groeide zijn belangstelling tot innovatie en het ontwikkelen van producten die de kwaliteit van zorg ten goede komen. Met PATIENT+ richt hij zich nu fulltime op de ontwikkeling en implementatie van keuzehulpen.

Mieke Klerkx

Mieke Klerkx

Bernhoven

Mieke Klerkx heeft haar MSc gezondheidswetenschappen behaald bij de Universiteit van Maastricht. Na verschillende functies in de zorg werkt zij nu negen jaar voor het regionale ziekenhuis Bernhoven. Sinds januari is Mieke Programmamanager Innovatie & Strategie. Binnen haar functie is zij ook projectmanager van project Droom. Met dit project wil Bernhoven het regionale ziekenhuis van de toekomst vormgeven. Hierbij staat centraal: betere zorg, niet door groei, maar door de
patiënt voorop te stellen. Verder is Mieke actief bij de Nederlandse Patiënten Federatie als Programmamanager Vliegwiel-coalitie van digitale zorginnovaties.

Gelijktijdige sessies