eHealth Convention

Babylon health: de overstap naar een ‘digital first’ zorgmodel

10:45 30 minutes presentation Grote zaal
Steve Donald Babylon HealthRuud Koolen Skipr

| KEYNOTE SPREKER |

De komende tien jaar gaan patiënten dezelfde gemakkelijke digitale toegang tot gezondheidszorg eisen zoals zij gewend zijn te krijgen van dienstverleners zoals banken en webshops. Zorgaanbieders zullen daarom moeten overstappen op een “digital first” zorgmodel om in te spelen op de vraag van patiënten en overheden. Babylon Health, een platform dat patiënten aan doktoren koppelt, is een van de grote spelers in de UK op dit gebied. In vier jaar tijd is Babylon uitgegroeid tot een gratis chat-app met aanvullende betaalde diensten. Zoals videoconsulten, het toesturen van fysieke bloedtesten en het uitschrijven van een recept tot de gehele fullfillment ervan. Binnenkort kan er ook via de app een diagnose worden gesteld. Deze diensten biedt Babylon aan tegen een minimale vergoeding, omdat het doel is om de gezondheidszorg voor iedereen betaalbaar te maken.

Steve Donald een kijkje in de keuken van een innovatieve samenwerking tussen Babylon Health en de National Health Service.

Steve Donald

Steve Donald

Babylon Health

Steve Donald heeft de afgelopen 12 jaar gewerkt voor gezondheidsinstellingen en spendeerde 20 jaar van zijn werkzame leven aan het ondersteunen van tech startups. Steve combineert nu beide passies in één functie binnen Babylon Health en streeft voor toegankelijke en betaalbare gezondheidszorg voor iedereen. Om dit te realiseren  legt hij samen met zij collega’s de link tussen smartphones, artificial intelligence, machine learning en klinische diensten.

Ruud Koolen

Ruud Koolen

Skipr

Ruud is uitgever van Skipr, het crossmediale communicatieplatform voor beslissers in de zorg, Zorgvisie, Zorgvisie ict en Headline. Voor 2010 was hij hoofdredacteur van Zorgvisie en Markant. Ruud begeleidt publieke dialogen en debatten en is een ervaren dagvoorzitter. Hij weet als geen ander het publiek te prikkelen met zijn actuele en vernieuwende kijk op de zorgvraagstukken van vandaag.

 

Gelijktijdige sessies