eHealth Convention

Gaming in de zorg wordt serieus

16:00 30 minutes presentation Studio
Joost Hermans Games for Health EuropeHanneke Bonfrer Omring

Het fenomeen gaming wordt steeds belangrijker in de zorg. Zorgorganisaties durven serious games vaker voor verschillende doelen in te zetten. In deze sessie wordt samen met een zorgprofessional de inzet van games in brede zin besproken en komen verschillende concrete voorbeelden van e-health toepassingen aan bod. Denk bijvoorbeeld aan games bij het doen van onderzoek voor het verzamelen van data over infectieziekten. Of een game als instrument bij de intake waarbij vragenlijsten zijn vervangen door sympathieke en speelse dialogen. 
Uitgelicht wordt Ria’s Escape Room. Deze game is ontwikkeld met zorgorganisatie Omring met als doel zorgprofessionals te trainen in persoonsgerichte zorg.

Joost Hermans

Joost Hermans

Games for Health Europe

Joost Hermans werkt als conceptontwerper en onderzoeker bij Games for Health Europe. Hij studeerde sociologie aan de Universiteit Utrecht. Zijn interessegebied ligt met name op vlak van games en hoe dit ingezet kan worden om meer inzichten te krijgen over gezondheid en welzijn.

Hanneke Bonfrer

Hanneke Bonfrer

Omring

Hanneke Bonfrer studeerde vertaalwetenschap aan de UvA. Na een korte carriere in pr en communicatie werkte ze langere tijd als project- en programmamanager in de zorgsector. Sinds 2016 geeft zij als innovatie booster invulling aan het Omring. LAB, de innovatie leer- en werkplaats van Omring. Toegepaste games spelen binnen de innovatiestrategie van Omring een belangrijke rol. Gaming wordt onder meer ingezet voor het verkrijgen van data en als leerinstrument. Met het Game Solutions Lab ontwikkelde Omring een escape room rond persoonsgerichte zorg.

Gelijktijdige sessies