eHealth Convention

Big Data Done Right

12:20 35 minutes presentation Grote zaal
Paul Elbers VUMCRuud Koolen Skipr

Big data analyse kan levens redden. Als voorbeeld nemen we antibiotica doseringen. Antibiotica helpt mensen snel te herstellen, maar de dosering blijft gissen: sommige patiënten reageren niet goed op de medicatie en belanden op de intensive care. Dat moet anders. Eerder al sprak Paul Elbers op ons podium over het samenwerkingsproject Right Dose Right Now waarmee hij samen met het VUmc, OLVG en onderzoeksgroepen uit Nederland, België, Canada en Australië patiëntendata analyseert en gebruikt om individuele patiënten direct aan bed te kunnen voorzien van passende doseringen antibiotica. Dit jaar komt hij terug en bespreekt hoe zijn project vordert maar ook welke nieuwe richtingen hij verkent en welke uitdagingen en kansen hij ziet voor het bedrijfsleven.

Paul Elbers

Paul Elbers

VUMC

Paul Elbers heeft een passie voor fysiologie, de natuurkunde van het menselijk lichaam. In het VUmc, komt dit tot uiting in zijn werk als intensivist en klinisch onderzoeker.
In 2004 werd hij arts, na zijn studie geneeskunde aan het AMC. Vervolgens specialiseerde hij zich tot Anesthesioloog in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Hier begon hij zijn onderzoek naar de menselijke microcirculatie bij patiënten die grote operaties moesten ondergaan of behandeld werden op de intensive care. Dit resulteerde in 2010 tot zijn promotie op het proefschrift “Focus on Flow”.
In 2009 volgde hij een opleiding tot intensivist in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam. Vanaf 2012 kreeg hij de mogelijkheid om kliniek, opleiding, onderwijs en onderzoek te combineren in het VUmc.

Ruud Koolen

Ruud Koolen

Skipr

Ruud is uitgever van Skipr, het crossmediale communicatieplatform voor beslissers in de zorg, Zorgvisie, Zorgvisie ict en Headline. Voor 2010 was hij hoofdredacteur van Zorgvisie en Markant. Ruud begeleidt publieke dialogen en debatten en is een ervaren dagvoorzitter. Hij weet als geen ander het publiek te prikkelen met zijn actuele en vernieuwende kijk op de zorgvraagstukken van vandaag.

 

Gelijktijdige sessies