eHealth Convention

CMIO bouwt bruggen in de zorg

12:15 35 minutes presentation Studio
Bart-Jan Verhoeff Ziekenhuis St JansdalDr. Iris JAM Verberk-Jonkers Maasstad ZiekenhuisDr. Wilbert T. Jellema St Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein

Nog lang niet ieder ziekenhuis heeft een Chief Medical Information Officer (CMIO) in dienst, maar waarom niet? De digitalisering in onze maatschappij – en dus ook in de zorg – vraagt om een brugfunctie tussen de IT-verantwoordelijke en de gebruiker in het ziekenhuis (variërend van arts tot assisterend personeel tot patiënt). Wij gaan in gesprek met twee CMIO’s die vertellen over hun rol in het ziekenhuis en laten zien waarom zij vandaag de dag onmisbaar zijn

Bart-Jan Verhoeff

Bart-Jan Verhoeff

Ziekenhuis St Jansdal

Bart-Jan Verhoeff is als internist-nefroloog en CMIO werkzaam in Ziekenhuis St Jansdal te Harderwijk. Hij heeft de unieke combinatie van diepgaande kennis van softwareontwikkeling, ervaring met implementatie en kennis van de werkwijze van een medisch specialist. Sinds 2017 is hij de drijvende kracht achter de ontwikkeling en implementatie van machine learning modellen in het St Jansdal. In zijn visie moet de zorgprofessional zich eigenaar voelen van dit relatief nieuwe gereedschap.

Dr. Iris JAM Verberk-Jonkers

Dr. Iris JAM Verberk-Jonkers

Maasstad Ziekenhuis

Iris Verberk is sinds 2009 werkzaam als internist-nefroloog in het Maasstadziekenhuis waarvan de laatste 4 jaar ook als CMIO. Daarnaast is zij voorzitter van het landelijk CMIO netwerk. Haar aandacht richt zich naast het optimaliseren van de inrichting en gebruik van het  EPD en andere zorginformatiesystemen, ook op het vormgeven van e-health en innovatie in de organisatie. Hierbij staan nadrukkelijk value based health care en data gedreven zorg centraal.

Dr. Wilbert T. Jellema

Dr. Wilbert T. Jellema

St Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein

Wilbert Jellema werkt sinds 2006 als internist-nefroloog in het St Antonius Ziekenhuis en sinds juni van dit jaar twee dagen per week als CMIO. De afgelopen jaren was hij nauw betrokken bij de implementatie van het nieuwe EPD, Epic, in zijn ziekenhuis. Inmiddels, net meer dan een jaar na go-live, streeft hij in zijn rol als CMIO naar optimaliseren en innoveren van zorgprocessen, en vergroten van de tevredenheid van de eindgebruiker met het EPD.

Gelijktijdige sessies