eHealth Convention

Innovatie door co-creatie

15:00 30 minutes presentation IJzaal
Dr. Felix Kreier OLVG

Als medisch informatie manager houd je je bezig met de verbinding tussen zorg, informatietechnologie, -management en innoveren. Felix Kreier vertelt over hoe dit in zijn werk gaat bij het OLVG in Amsterdam.

Co-creatie waarbij artsen, patiënten en het digitale bedrijfsleven samenwerken is een randvoorwaarde en naar zijn mening essentieel om te innoveren. Felix gaat verder in op thema’s als welke trends de e-health strategie mede vormgeven, het spanningsveld tussen medische innovaties versus service-innovatie voor patiënten en hoe je zorgvuldig en kritisch omgaat met het snel groeiende aanbod van e-health mogelijkheden.

Dr. Felix Kreier

Dr. Felix Kreier

OLVG

Felix Kreier is kinderarts en sinds 2012 verbonden aan het OLVG in Amsterdam. Hij specialiseerde zich in onder andere e-health. Vanaf 2016 is Felix naast kinderarts ook actief als Chief de Medical Information Officer (CMIO) van het OLVG en bestuurslid van het CMIO Medisch Informatiemanagement Netwerk NL.

Medisch informatiemanagers zijn verantwoordelijk voor het vertalen van de informatiebehoeften, die vanuit verschillende werk- en bedrijfsprocessen van een medicus ontstaan, naar informatievoorzieningen.

Gelijktijdige sessies