eHealth Convention

‘Mag ik even kennismaken?’ Over mensen en zorgrobots

10:05 35 minutes Studio
Linda van den Bedem Siza en Academy Het DorpNicky Hekster Moderator

Mensen met een beperking willen binnen de grenzen van hun mogelijkheden hun leven zelf organiseren. Robotica kan hiervoor mooie oplossingen bieden. Een voorwaarde is dat problemen van gebruikers (cliënten, zorgmedewerkers en/of mantelzorgers) worden opgelost. Dit begint bij het creëren en realiseren van toegevoegde waarde, door het ‘kennismaken’ tussen gebruikers en robots in een realistische omgeving, letterlijk en in de vorm van testen. Linda van den Bedem vertelt over de wijze waarop innovaties, zoals robots, met de gebruikers worden ontwikkeld en getest bij Academy het Dorp.

Linda van den Bedem

Linda van den Bedem

Siza en Academy Het Dorp

Linda is sinds 2016 projectleider robotica bij zorginstelling Siza/Academy Het Dorp. Hier verbindt zij oa gebruikers, bedrijven en onderzoeksinstellingen. Waarbij mensen en zorgrobots samen kennis maken, over functies en gebruik. Daarvoor werkte zij in het bedrijfsleven als technisch projectleider, de behoefte van de gebruiker vertalend naar de techniek. Tijdens haar promotie aan technische universiteit Eindhoven ontwikkelde zij prototype operatierobot Sofie, voor meer bewegingsvrijheid en gevoel voor de chirurg.

Nicky Hekster

Nicky Hekster

Moderator

Na ruim 10 jaar als technical leader Healthcare & Life Sciences bij IBM Benelux, werkt Nicky Hekster nu internationaal voor IBM Watson Health. Hierbij concentreert hij zich op toepassingen, conceptie, ontwerp en validatie van oplossingen om uitdagingen in de gezondheidszorg te slechten. Naast e-health en Big Data, is hij een expert op het gebied van het toepassen van IBM’s Watson technologie op gezondheid, gezondheidszorg en levenswetenschappen.
Van 2010 tot 2014 was hij voorzitter van IHE Nederland (Integrating the Healthcare Enterprise). Daarnaast is hij lid van de werkgroep Standaardisatie van de OIZ, de belangenvereniging van ICT bedrijven in de zorg. Verder is hij lid van de redactieraad van het (web)magazine ICT&health.

Gelijktijdige sessies