eHealth Convention

Nieuwe perspectieven voor zorginnovatie met Augmented Reality

16:10 30 minutes presentation Studio
Gerben Harmsen twnkls | augmented realityNicky Hekster Moderator

De HoloLens en de nieuwste smartphones zorgen voor een versnelling van augmented – en mixed reality. Met een bril of telefoonscherm kunnen virtuele (3D) beelden in de echte wereld worden geplaatst. Gerben Harmsen vertelt welke mogelijkheden deze technologie biedt in de cure en care. Denk aan chirurgen die lichaamsdelen van alle kanten kunnen bekijken voordat zij starten met een operatie, een virtuele omgeving die mensen helpt van een angststoornis af te komen of een arts die realtime alle relevante informatie voor handen heeft. Gerben kijkt naar de toekomst en laat zien hoe augmented – en mixed reality bijdragen aan een snellere voorbereiding, nauwkeuriger behandelplan en tijdsbesparing.

Gerben Harmsen

Gerben Harmsen

twnkls | augmented reality

Gerben Harmsen is oprichter van TWNKLS | augmented reality en een pionier op het gebied van Augmented Reality en computer vision. Decennialang heeft hij internet technologie uitgerold en daarmee het landschap helpen veranderen, sinds zeven jaar ligt zijn uitdaging in het toepasbaar maken van Augmented Reality. TWNKLS is een internationale specialist en heeft toonaangevende projecten gerealiseerd voor security, retail, industry en doet dat nu ook voor de zorg.

Nicky Hekster

Nicky Hekster

Moderator

Na ruim 10 jaar als technical leader Healthcare & Life Sciences bij IBM Benelux, werkt Nicky Hekster nu internationaal voor IBM Watson Health. Hierbij concentreert hij zich op toepassingen, conceptie, ontwerp en validatie van oplossingen om uitdagingen in de gezondheidszorg te slechten. Naast e-health en Big Data, is hij een expert op het gebied van het toepassen van IBM’s Watson technologie op gezondheid, gezondheidszorg en levenswetenschappen.
Van 2010 tot 2014 was hij voorzitter van IHE Nederland (Integrating the Healthcare Enterprise). Daarnaast is hij lid van de werkgroep Standaardisatie van de OIZ, de belangenvereniging van ICT bedrijven in de zorg. Verder is hij lid van de redactieraad van het (web)magazine ICT&health.

Gelijktijdige sessies