eHealth Convention

Van Science Fiction naar Claudia; dilemma’s van zorginnovatie in de praktijk

09:30 30 minutes presentation Grote zaal
Remco Hoogendijk Sint MaartenskliniekClaudia Bosch Exoskelet gebruiker

| KEYNOTE SPREKERS |

In een wereld van exponentiële technologische ontwikkeling en een star en weerbarstig zorglandschap is innovatie vaak een dilemma. Remco Hoogendijk toont een kijkje in de innovatiekeuken van de Sint Maartenskliniek, een topkliniek op het gebied van houding en beweging. Hij geeft voorbeelden van vernieuwing en deelt daarom het podium met Claudia Bosch. Claudia loopt, ondanks haar dwarslaesie. En dat allemaal dankzij het innovatieve team van de Sint Maartenskliniek en een crowdfunding traject voor haar eigen Exoskelet.

Remco Hoogendijk

Remco Hoogendijk

Sint Maartenskliniek

Remco Hoogendijk is bedrijfseconoom met een passie voor zorginnovatie. Hij werkt als innovatiemanager voor de Sint Maartenskliniek, een toonaangevend gespecialiseerd ziekenhuis voor de behandeling van aandoeningen op het gebied van houding en beweging. In zijn loopbaan is hij via tal van projecten betrokken bij de ontwikkeling, organisatie en financiering van zorgvernieuwing. Zijn motto: innoveren is doen!

Claudia Bosch

Claudia Bosch

Exoskelet gebruiker

Claudia Bosch is een dwarslaesie patiënt die heeft leren lopen met een Exoskelet. Zij deelt haar ervaringen op het weblog Claudia Loopt. Over haar is een televisiedocumentaire gemaakt met als titel Sta op en Loop.

Gelijktijdige sessies