eHealth Convention

Skype sessie: Clinical data science: de rol van de zorgverlener

16:35 30 minutes presentation Studio
Pieter Kubben Maastricht UMC+Anneloek Rauwerdink Amsterdam UMC

In de context van personalized medicine komen termen als big data, machine learning, deep learning, en predictive modeling steeds vaker voorbij. Maar wat is het en wat moet je er als zorgverlener mee? Pieter werpt een blik op zijn nieuw te verschijnen eBook en vertelt jou hoe je mee gaat met de tijd en welke competenties van belang zijn om verder te ontwikkelen.

Pieter Kubben

Pieter Kubben

Maastricht UMC+

Pieter Kubben heeft zijn studie geneeskunde en opleiding tot neurochirurg gevolgd in Maastricht. Sinds 2014 is hij staflid, en gepromoveerd op het proefschrift ”Ultra low-field strength intraoperative MRI for glioblastoma”. Naast zijn klinische activiteiten is hij actief betrokken in diverse medische IT projecten. Hij ontwikkelde de app NeuroMind, welke uitgroeide tot de nummer 1 app voor neurochirurgie wereldwijd. Hij gaf een TEDx talk over medische beslissingsondersteuning en werd door de weblog Internetmedicine.com tweemaal uitgeroepen tot een van de Top 10 Internet smart doctors ter wereld. Zijn huidige aandachtsgebieden zijn diepe hersenstimulatie, epilepsiechirurgie, en hij coördineert het eHealth-programma voor het Maastricht UMC+.

Anneloek Rauwerdink

Anneloek Rauwerdink

Amsterdam UMC

Anneloek Rauwerdink (1987) heeft geneeskunde aan het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam gestudeerd en heeft na haar studie enige tijd als arts-assistent niet in opleiding tot specialist (ANIOS) bij de chirurgie in het TerGooi ziekenhuis in Hilversum en in het AMC in Amsterdam gewerkt. Als promovendus van het NFU programma e-Health houdt zij zich bezig met onderzoek naar alternatieve onderzoeksstrategieën voor ‘Evidence Based E-Health’ en is zij binnen het programma verantwoordelijk voor de wetenschappelijk evaluatie.

Gelijktijdige sessies