eHealth Convention

Het ultieme doel: de bril die blinden hun omgeving toont

16:10 30 minutes presentation Grote zaal
Tim in ‘t Veld Bartiméus ICT4VIPRuud Koolen Skipr

Er zijn steeds meer hulpmiddelen op de markt die slechtzienden en blinden zelfstandiger maken. Opkomende technologieën zoals Google Tango en voice interfaces bieden veel mogelijkheden voor verdere innovatie. Maar wat moeten we ontwikkelen, en hoe zorgen we dat het uiteindelijke doel – ‘de bril die de omgeving van blinden toont’ – wordt bereikt? Tim schetst de stand van zaken en bespreekt hoe samenwerking tussen zorg en ontwikkelaars dit doel dichterbij brengt.

Tim in ‘t Veld

Tim in ‘t Veld

Bartiméus ICT4VIP

Tim in ’t Veld is slechtziend. Hij doet onderzoek naar innovatieve hulpmiddelen voor visueel gehandicapten. Op dit moment ontwerpt hij een indoor navigatie app op basis van Google Tango. Zijn ervaringen als onderzoeker en eindgebruiker van een breed scala aan hulpmiddelen geven hem een uitgebreide kennis van dit vakgebied. Daarnaast is hij actief in verwante initiatieven, zoals de Blind Science Conference, waarbij blinde bèta studenten kennismaken met specifieke oplossingen die zij nodig hebben.

Ruud Koolen

Ruud Koolen

Skipr

Ruud is uitgever van Skipr, het crossmediale communicatieplatform voor beslissers in de zorg, Zorgvisie, Zorgvisie ict en Headline. Voor 2010 was hij hoofdredacteur van Zorgvisie en Markant. Ruud begeleidt publieke dialogen en debatten en is een ervaren dagvoorzitter. Hij weet als geen ander het publiek te prikkelen met zijn actuele en vernieuwende kijk op de zorgvraagstukken van vandaag.

 

Gelijktijdige sessies