eHealth Convention

Tech maakt artsen schaalbaar

13:50 30 minutes Grote zaal
Magnus Nyhlén Docly / Min.Doktor

In Zweden is grote vooruitgang geboekt in de digitale transformatie. Magnus, een voormalig IT- ondernemer omgeschoold tot arts, droeg bij aan deze transformatie met Min Doktor. In 2013 introduceerde hij het idee om artsen toegang te geven tot gestructureerde patiënt data voorafgaand aan een consult. Indien nodig, voegde hij hier laboratorium resultaten aan toe.
In deze sessie vertelt Magnus het verhaal van Min Doktor en geeft daarmee inzicht in de mechanismen van e-health in Zweden, gebaseerd op het succes van Min Doktor. Hoe is Min Doktor ontstaan, wat zijn de belangrijkste obstakels die zijn overwonnen? Hoe betrek je huisartsen en patiënten bij deze transformatieprocessen en welke rol spelen de overheid en de gezondheidszorg in Zweden? Welke inzichten zijn relevant voor Nederland en andere Europese landen? Maar ook: hoe ziet de toekomst van E-health eruit en wat zijn de (inhoudelijke) volgende stappen die Docly/Min Doktor zet.

Magnus Nyhlén

Magnus Nyhlén

Docly / Min.Doktor

Magnus Nyhlén is de leading digital health pionier uit Zweden. Magnus is een voormalig IT-ondernemer die is omgeschoold tot arts. Hij startte vijf jaar geleden met Mindoktor, oftewel Docly. Nu is Docly de grootste digitale zorgverlener van Zweden. Doel is: eerstelijns zorg toegankelijker maken, wachttijden verkorten en de werkdruk van (huis)artsen verlagen.

Gelijktijdige sessies